top of page

Anoniem

In februari 2020 ben ik gestart bij Thijmen PT.

Sinds een aantal jaren heb ik een haat / liefde verhouding met betrekking tot mijn gewicht. Ook heb ik sinds 12 jaar een traag werkende schildklier.

 

In mei 2018 ben ik gaan sporten bij een sportschool. Hier haalde ik hele goede resultaten in 5 maanden (Bijna -20 kg!).

Doordat mijn schildklier toen weer minder ging werken lukte het me niet meer om verder af te vallen. Ik kwam weer aan en een half jaar later was ik weer ruim 10 kilo aangekomen.

Het sporten heb ik nog volgehouden tot juli 2019 maar ben daar toen mee gestopt. Vooral in mijn hoofd heb ik daar enorm veel last van.

 

Na het lezen van diverse succes verhalen op de site van Thijmen PT ben ik een keer met iemand, die al bij Thijmen sportte, meegegaan om te kijken of er een klik was.

Ik was heel bang om weer te falen en durfde inmiddels bijna tegen niemand weer te zeggen wat ik deed. Want in mijn hoofd faalde ik toch.

Na deze les heb ik mezelf aangemeld bij Thijmen PT. Eerst alleen voor het sporten en tijdens het sporten zouden we het dan over het eten hebben.

Na een maand heb ik aan Thijmen gevraagd of hij mij wilde begeleiden met het eten. Veel dingen m.b.t. het eten wist ik al maar Thijmen heeft me ook veel meer inzicht gegeven in wat het eten allemaal met je lichaam kan doen.

Dat het bijvoorbeeld heel normaal is dat, als het buiten 27 graden is, je 3kilo zwaarder weegt als anders. Je lichaam houdt meer vocht vast dan.

In de praktijk kwam het er op neer dat we vaak 3 kwartier praten over het eten en mindset en maar een 15 minuten aan het sporten waren. Inmiddels ben ik weer 7 à 8 kilo kwijtgeraakt.

 

Ook al werkt de schildklier nog niet helemaal zoals het hoort toch blijf ik redelijk stabiel. Hier moet ik nog steeds erg veel moeite voor doen. Maar met de begeleiding van Thijmen weet ik nu waar ik qua voeding op moet letten.

Het is vooral een accepteren van dat het bij mij nu eenmaal veel langzamer gaat als bij iemand die geen last heeft van een te langzaam werkende schildklier.

Na een jaar ben ik gestopt bij Thijmen. De laatste maand heeft hij mij oefeningen gegeven die ik makkelijk thuis kan doen.

Als ik terug kijk dan kan ik alleen maar zien dat ik in mijn doel om meer rust in mijn hoofd te krijgen mbt mijn relatie met mijn gewicht heb gehaald.

Het is nog steeds met vallen en opstaan maar langzaam gaat er nog steeds wat gewicht af. Verder is het nu vooral doorzetten.

bottom of page