top of page

Gerrit

Gerrit.jpg

 Na een uitnodiging voor een gesprek hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn wij (mijn vrouw en ik) naar Thijmen gegaan. 

Althans dat dachten we… 

We kregen met Nicolien te maken. Zij zou ons begeleiden in het hele traject. 

Vanwege de leeftijdskloof waren we nogal sceptisch in de eerste instantie. Wij ‘de klassieke 30-gers’ die les moesten krijgen van een meid van 18 jaar. 

Nou dat hebben we geweten 

Vanaf het begin af aan heeft Nicolien ons ontzettend goed begeleid! Niet alleen met sporten maar ook met het eten. 

In combinatie met de Fitnesspall app (waar ik nog steeds niet helemaal aan kan wennen) kregen we ruim voldoende advies wat we wel en niet konden doen en laten. 

Na een aantal lessen moest mijn vrouw vanwege zwangerschap stoppen met het sporten. 

Ik ben zelf verder gegaan bij Nicolien. En ik mag wel zeggen met resultaat! 

Binnen 10 weken was ik 7kg kwijt. En ik voelde aan alles dat ik positief begon te groeien. Ook al zit ik in de metaal en is het soms fysiek zwaar werk, met sporten ga je toch anders bewegen waardoor je andere spieren gebruikt. 

Hierdoor merkte ik bijvoorbeeld dat mijn kleding losser ging zitten, toch wel lekkerder in me vel zit en ook meer energie kreeg. 

Het eten had ik wel echt moeite mee om aan te wennen. Daar waar ik zo een zak chips achterover drukte met de nodige frisdrank moest ik nu naar een handje chips met het liefst gezond drinken. 

Oftewel met de weegschaal aan de gang! 

Wat een onding is dat zeg!!! 

Die rekent echt snel af met je ideeën van “er kan nog wel een handje bij” 

Na een paar dagen begon het te wennen en werd het zelfs leuk om zo met het eten bezig te zijn. 

Normaal gesproken ren je de supermarkt in grijp je even gauw wat je nodig hebt. Nu is dat bewust kijken hoeveel eiwitten o.a. erin zitten voordat je het in je mandje gooit. En geloof het of niet maar dat is nu nog steeds leuk. 

Maar toen… 

Na 10 weken en 7kg minder kwam de klad erin! 

Ik werd laks met het invullen van de app. Soms verzon ik maar wat eten als ik het was vergeten zodat Nicolien wel een relatief normaal gemiddelde binnen kreeg. Elke week moest ik een lijst doorsturen met daarop alle waardes van het eten en gewicht. 

Gewicht heb ik trouwens nooit over gelogen 

Maar Nicolien had dit uiteraard snel genoeg door en is ook erg goed in doorvragen. 

Doordat ik wel bleef groeien qua spieren maar er geen gewicht afging was de conclusie gauw gemaakt. 

Calorieën naar beneden! 

Helaas ben ik ook daarmee niet verder gekomen dan de 7kg. Erger zelfs er is weer 2kg bij gekomen… 

Dit is absoluut niet aan Nicolien te wijten. Zij bleef hierin de stabiele factor die rustig en met geduld telkens weer uitlegde hoe het in elkaar steekt en wat de consequenties zijn. 

Nou hoor ik jullie je afvragen; “waarom is dit een succesverhaal?” 

Zal ik jullie uitleggen. 

Ik heb een flinke blessure aan m’n knieën, waarvan bij een dusdanig dat ik geen beenspieren kan trainen. Op de fiets of roeien is dan ook een absolute no-go. 

Dit had als resultaat dat het verbranden van de kilo’s veel minder snel ging. Geloof me de ski trainer ben je na 2-4 minuten echt zat 

Nicolien heeft het hele programma aangepast rondom mijn knieën. Ik ben dus vooral met de bovenkant bezig geweest en dat ging echt snel. Daar waar ik in het begin aan 3 reps van 30kg benchpress moest wennen, kan ik nou 1x 70kg wegdrukken na een reeks opbouwen met de nodige herhalingen. 

Ik merk ook duidelijk dat mijn rug sterker is geworden en ik meer power in m’n torso en buik heb. 

Ondanks de 118 kg die ik nu nog weeg ben ik echt een stuk fitter geworden. 

Conclusie: 

Ik raad iedereen het all you can eat project aan! 

Het is niet alleen leuk om te doen maar je leert ook nog eens ontzettend veel bij. 

Daar waar je al gauw ongemakkelijk voelt in een te volle sportschool kun je bij ThijmenPT echt rustig, beheerst, maar wel vol gas aan het trainen. 

Het maakt niet uit hoe groot of hoe zwak je bent! Deze gasten bereiken samen met jou een doel waarvan je achteraf zegt: “had ik dit maar eerder gedaan!” 

Ja het is duur! Maar wat je voor €50, per maand in een standaard sportschool kan doen (als je de discipline hebt om te gaan) doe je bij Thijmen in één les. 

Ik ben er nog steeds niet aan gewend maar die 3 dagen spierpijn na het sporten zijn heerlijk! Je hebt echt gewerkt! Uurtje in de gym met allerlei apparaten?? Prima, maar bij ThijmenPT ga je echt aan jezelf werken! 

Je bent zelf de eigenaar van je eigen succes! 

Ik heb misschien niet mijn doel gehaald maar ben er wel trots op! 

Nicolien, onwijs bedankt!! 

Ook al ga ik met de groep verder, ik ga de lessen wel missen! 

bottom of page