top of page

Herman

Met een vriend van mij had ik in het weekend een keer een gesprek over het idee te gaan sporten. 

Ik was al vaker bij verschillende sportscholen geweest maar elke keer met hetzelfde resultaat: goed beginnen maar vervolgens toch te makkelijk een keer over slaan en vervolgens helemaal niet meer gaan.

Zo bouwde ik niks op en was ik als nog veel geld kwijt. 

 

Toen ik wat foto’s en verhalen van Thijmenpt had gezien was het eigenlijk al vrij snel duidelijk dat dit niet mis kon gaan. Toen ik Thijmen naar meer informatie vroeg, zei hij mij eens langs te komen voor gesprek. 

 

Het gesprek gaf me een goede indruk. 

Thijmen is alleen iemand die stimuleert om te komen maar ook iemand die je kennis geeft om gezond te leven, om lichamelijke klachten te verhelpen en gewicht te verliezen.

 

In de afgelopen 5 maanden heb ik zoveel meer geleerd dan dat ik eigenlijk verwachte. Ik moest de app MyFitnessPal bij gaan houden om inzicht te krijgen of ik de goede hoeveelheden eiwitten, vetten en koolhydraten binnen kreeg. Dit hielp mij al super goed om beter in mijn vel te zitten. 

 

Mijn werk als boomkweker is een fysiek zwaar beroep. Ik had dan ook regelmatig last van mijn rug, schouders en lies. 

 

Juist op deze punten kreeg ik training. In eerste instantie dacht ik: deze oefeningen komen aardig overeen met de werkbewegingen die ik maak en waar ik juist klachten van krijg. Thijmen legde mij uit dat ik met de oefeningen die ik moest doen net wat andere spieren train en het dus sterker maakte. En dit gaf elke week meer resultaat. Ik merkte dat het werk steeds makkelijker ging en steeds minder energie koste. Ik kreeg steeds minder lichamelijke klachten. 

 

Nu aan het eind van het traject heb ik geen klachten meer. Door het nieuwe eetritme zit ik beter in m’n vel en ik ben fysiek veel sterker geworden.

bottom of page