top of page

Janine

PHOTO-2020-03-18-21-47-41.jpg
PHOTO-2020-03-18-21-47-51.jpg

"Toch maar gedaan!Al 5 jaar probeerde ik om gewicht kwijt te raken. Soms lukte het een aantal kilo en dan viel ik weer terug of kwam ik weer dubbel zoveel aan. Ik was niet blij met mezelf en irriteerde mezelf dat het me maar niet lukte. Ik las elke keer dingetjes op sociaal media en google wat ik eigenlijk 9 van de 10 keer niks aan vond, maar toch maar deed omdat ik van alles wilde proberen. Op een gegeven moment at ik weken lang elke dag hetzelfde, wat voor mijn gevoel goed was maar uiteindelijk dus totaal niet zo was. Ik heb uiteindelijk de knop omgezet, en ben met Thijmen aan de slag gegaan.

 

Ik kende Thijmen al langer en vroeg hem af en toe al wat tips. Toen ik hoorde dat Thijmen voor zichzelf ging beginnen als personal trainer spookte het al in m’n hoofd om me in te schrijven. Dit vond ik een moeilijke stap, omdat ik vroeger niks van diëtistes of voedingscoaches wilde afweten en het allemaal zelf wilde doen. Maar hoe kon ik het zelf doen als ik de verkeerde kennis had? 

 

Eenmaal bij Thijmen ingeschreven, hebben we samen gekeken naar wat ik leuk vond om te doen en hoe we mijn overtollige kilo’s eraf zouden kunnen krijgen. Ik vertelde Thijmen dat het mij niet om het getal van de weegschaal gaat, maar om hoe ik mezelf voel. Ook vertelde ik dat ik een vreselijke hekel heb aan cardio. Wel vind ik krachttraining erg leuk. Samen hebben we een doel gesteld; 10 kilo eraf. Thijmen motiveerde me enorm. Je merkte van ons beiden dat we elkaar vertrouwden. Omdat ik het op dat moment erg druk had met mijn diploma afronden, mijn eerste huisje opknappen, stage en ook nog eens werk, had ik ervoor gekozen om 1x in de week met Thijmen te trainen en de rest in de sportschool. Thijmen had voor mij twee schema’s opgesteld, deze kon ik dan ook doen in de sportschool. De trainingen waren voor mijn gevoel precies voor mij gemaakt. Ik kon hierin mijn krachten laten zien en zo mezelf supergoed motiveren. Bij de eerste training had ik al gelijk het gevoel: Ja! Ik heb hier goed aan gedaan!Thijmen lette erg goed op techniek, hij verbeterde dit en gaf me tips.

 

En hoe ging het met mijn voeding? Thijmenleerde me dat er zoveel gezonde dingen zijn en niet alles slecht is. Soms vond ik iets eng om te eten, omdat het voor mijn gevoel dan weer slecht was. Als ik twijfelde of vragen had, kon ik Thijmen altijd appen. Ik kreeg altijd snel een reactie die me weer geruststelde en waar ik weer van leerde. We werkten met de myfitnesspal-app. Hierin kun je precies je behoeftes afstellen en zelf goed kijken of het binnen jouw behoeftes past. Thijmen stelde dit voor me in op mijn kcal-behoeftes. Ook keek hij naar het aantal koolhydraten/suikers en eiwitten die ik op een dag mocht hebben. Dit werkte superfijn! Ik probeerde zelf ook steeds meer dingen te ontdekken en te maken. Dit vond ik erg leuk. Omdat ik naast het sporten zo druk was, ging het natuurlijk soms ook niet goed. Ik had soms vreselijke vreetbuien. Op die momenten heb ik aan Thijmen gevraagd wat ik hieraan kan doen. Hij heeft me een aantal tips gegeven die voor mij goed werkten. Mijn vreetbuien zijn grotendeels verdwenen. Ik merk aan mezelf dat ik qua voeding echt stukken wijzer ben geworden! Voordat ik bij Thijmen aan de slag ging, voelde ik me soms erg schuldig als ik iets (voor mijn gevoel) slechts had gegeten. Ik heb geleerd mezelf minder schuldig te voelen en dat je soms ook gewoon moet genieten, en dat er meer dingen goed zijn dan je denkt.

 

De eerste weken ging het erg snel; de kilo’s vlogen er letterlijk af. Maar ik moest maar eens zien of ik het zou volhouden. Maar week na week ging er steeds meer af. Ik kreeg steeds meer het ritmegevoel van een gezonde leefstijl en had er daarom ook goed vertrouwen in dat het me zou lukken. Soms had ik ook mindere periodes, ik had dan bijvoorbeeld meer van mezelf verwacht. Thijmen legde uit dat het niet altijd met voeding te maken heeft, maar dat het ook aan andere lichamelijke dingen kan liggen waarom het soms de ene week beter gaat dan de andere. Wekelijks moest ik mijzelf vier keer wegen en hiervan het gemiddelde nemen en dit naar Thijmen opsturen. Dit hield hij bij in mijn dossier. Zelf hield ik het ook bij. Week voor week zag ik mijn gewicht minder worden. Ik kreeg meer complimenten van mensen, wat me ook erg motiveerde. Ik was trots op mezelf, maar ik zag zelf het resultaat nog niet echt in. Totdat ik foto’s van het begin vergeleek met foto’s van nu.

 

Ik kan nu trots zeggen dat ik geen 10 kilo kwijt ben, maar zelfs 14 kilo. Ik heb meer bereikt dan mijn gestelde doel! Trots!

 

Waarom moet je voor Thijmen kiezen? Thijmen helpt je niet alleen met sporten, maar hij helpt ook je levensstijl te veranderen en je vooral te laten leren, zodat je het straks zelfstandig kunt voortzetten en volhouden. Thijmen kijkt precies naar je behoeftes en kijkt naar wat jij leuk vindt om te doen. Dit maakt sporten veel leuker en zo hou je het veel langer vol. Ik ben superveel door Thijmen gemotiveerd. Met elk vraagje, probleempje of twijfel kon ik bij hem terecht. Zonder Thijmen zou het me niet zelf gelukt zijn!"

bottom of page