top of page

Jantine

WhatsApp Image 2021-08-25 at 22.44.38.jpeg
20201001_164649582_iOS.jpg

Vorig jaar, ergens rond september was het denk ik dat mn zusje en ik het hadden over een personal trainer traject.. Zij was al aan het zoeken gegaan, en ik volgde toen Thijmen ook al via insta, en zag bijna dagelijks wel zijn stories voorbij komen. 

Tja, ik en sporten.. Er zijn betere combinaties dacht ik! In het verleden hebben we wel een aantal keer gesport, en ik vond dat echt verschrikkelijk! Onder andere omdat ik me totaal niet fijn voelde in mijn sportkleren, iedereen (voor mijn gevoel) naar me keek, en ik me gewoon echt (veel te) dik voelde. 

Samen hebben we een telefonische sparsessie gehad, en hakten we de knoop door om een PT traject te gaan starten. 

Ergens was ik allang klaar met mijn lijf, ik vond het verschrikkelijk als ik mezelf op foto's zag, en als je dan een taartje at, had ik het idee dat iedereen dacht : ga je ook nog eens taart eten, en je bent al zo dik! 

Nou.. de knop was om! Ik ging ervoor, en was blij dat ik een maatje had in m'n zusje.. want samen ben je nu eenmaal sterker! 

We zijn gestart, in sporttenue.. maakten iedere week foto's in de spiegel, van 0 keer wegen, naar 3 keer wegen in de week, mijn gewicht bekend maken aan iemand die ik eigenlijk niet kende.. En we begonnen met het invullen van de app MyFitnessPall. En dan het sporten.. Haha, conditie van bijna niks, maar toch hadden we wel power om door te gaan! Thijmen heeft zo vaak benoemd, dat ondanks dat we zwaar waren, toch enorm veel kracht hadden. En of ik favoriete apparaten heb? Nou in ieder geval niet het roeiapparaat, of de airbike! Haha, maar als ik kijk naar het einde van die 10 maanden, vind ik het nog niet leuk, maar wat een conditie hebben we ook op die apparaten opgebouwd! We hebben veel verschillende onderdelen gedaan, van de trappenrun bij de Grebbeberg, tot de airbike, een challenge die andere sporters ook deden, gewichtheffen, boksen, touwtjespringen, sleeën etc, etc..

Of ik altijd zin had? Nee! Maar na het sporten voelde ik me vaak echt veel fitter.. Spierpijn? Die heb ik regelmatig gehad, en ook serieus.. Maar ik wist wel weer dat ik spieren had! ;-) 

Nu we besloten hebben te stoppen bij Thijmen, omdat het ons best veel tijd kost.. (We rijden nl een uur heen, sporten een uur, en rijden weer een uur terug) merken we hoe fijn het ook is geweest! Tijd voor een praatje, tijdens het sporten.. als er iets was kon het aangepast worden.. Had je behoefte aan een extra duwtje in de rug.. Dan kreeg je die! Het contact was heel laagdrempelig. 
Wat misschien wel het mooiste is, dat ik naast dat ik ruim 26 kg afgevallen ben.. ook vooral geleerd heb wat ik wel kan eten, dat ik gerust mag genieten van een taartje of iets anders lekkers.. dat ik gerust iedere week mijn patatje kan eten, of uit eten kan gaan, of wat dan ook! Ik heb geleerd dat ik het zelf weer heel makkelijk kan oppakken, en als ik iets meer motivatie nodig heb, vul ik de app MyFitnessPall weer dagelijks is, en heb ik overzicht wat ik allemaal eet. Ergens had ik gewild dat ik veel meer al was afgevallen, maar als ik realistisch ben weer ik ook dat dit niet helpend was geweest.. Want hoe sneller het er af gaat, hoe sneller het er ook weer bij aan zit. En ik weet nu dat ik op deze manier, mijn hele leven dit kan volhouden. Eten waar ik van kan genieten, met een uitschieter .. maar ook weer terug in m'n ritme. 
Eigenlijk voelde het niet echt als afvallen,maar ging het om het veranderen van mijn leefstijl. Want een knorrende maag heb ik niet gehad! 

Wat ik ook mooi vind, en echt heel blij mee ben? Dat ik nu in de spiegel kan kijken, en trots ben op wat we hebben bereikt. Foto's maken? Ik maak ze nu regelmatig, en kan ook daarnaar kijken, zonder dat ik er verdrietig van wordt! Het is echt op zoveel gebieden beter geworden! En daar ben ik echt heel blij mee! Persoonlijke ontwikkeling op veel fronten! Dus ja, Thijmen.. Dankzij jou, oh nee.. samen met jou.. .oh nee.. we hebben het zelf gedaan, maar wel met jou als personal trainer die ons/mij daarin begeleid heeft! En daar ben ik je dankbaar voor! 

De fijne autoritjes met zuslief, de gesprekken die we gevoerd hebben, de lol die er was, ga ik zeker missen! Maar goed.. we hebben nog 1 afsluitende sessie! :-) 

En dit kun jij ook! Als ik het kan, kun jij het zeker! Twijfel je of dit wat voor jou is? Ga dan eens sparren met Thijmen! 

bottom of page