top of page
  • Anoniem

Investeren in gezondheid

Het is al lang weer tijd voor een nieuwe blog. In mijn hoofd heb ik er al wel 10 geschreven, maar de realiteit is dat er nog maar 1 echt getypt is.

Voor mij (op een aantal gebieden) best een herkenbaar proces.


Misschien voor jou ook wel..

We zien interessante dingen op social media, lezen een goed boek, hebben een inspirerend gesprek; maar hoe zorg je er nu voor dat je ook gaat doen wat je zo interessant, goed of inspirerend vind?!


Ik was natuurlijk al heel lang veel te dik. Die kilo’s zijn er niet in een jaartje bij aan gekomen. Altijd was er wel een excuus om het te laten voor wat het was. Ik maakte grapjes over mijn dikke zelf, spotte dat oud worden tenslotte ook niet alles was, etc.

Maar onder dat sarcastische laagje zat toch echt wel een stukje verdriet en onzekerheid. Want zo snel achter adem zijn is niet grappig, alleen nog maar rekbare kleding kunnen dragen is ook niet grappig. Ik heb het overigens lang volgehouden om me ertegen te verzetten.


En toen kwam Thijmen in beeld. Letterlijk steeds voor me op mijn telefoon, met filmpjes, ervaringsverhalen etc.

En o.a. door deze beelden kwam ook het verlangen om toch aan de slag te gaan, het roer om te gooien.


Ik ging investeren in mijn gezondheid. Honderdachtentwintig kilo wegen is niet grappig meer.


En jij? Durf jij het al? Durf je het aan om geen genoegen meer te nemen met het benoemen van excuses om het nog even uit te stellen. Want geloof mij, het is nooit het goede moment. Van alle momenten in mijn leven was dit namelijk wel het slechtste moment om hiermee te gaan starten. Mijn leven stond op dat moment behoorlijk op z’n kop, en nog.

Voor mij was het, en dat wist ik toen niet, eigenlijk het perfecte moment. Want een uur intensief sporten maakt mijn hoofd leeg. Boksen met Thijmen is bijna therapeutisch.

Dit uur sporten, het opbouwen van mijn conditie, het verliezen van kilo’s, het lezen van boeken over de verbinding tussen bewegen en geestelijke gezondheid helpen me om overeind te blijven staan.

Dus, het perfecte moment is er! Nu! Ga ervoor, verras jezelf en ontneem jezelf niet de kans op een betere gezondheid.118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page