top of page

Stefanie v. Lingen

WhatsApp Image 2022-11-29 at 12.29.45.jpeg

Via Insta zag ik succesverhalen van ThijmenPT van vrouwen met bekkenklachten. Dat sprak mij aan. Ik had zelf al 4 jaar last van bekkenklachten. Met name dat mijn rechterkant niet goed mee draaide. In de loop van de jaren had ik ook veel rugklachten ontwikkelt, ik kon niet lang in 1 houding staan en had veel rugpijn.

Eerst startte ik met het bekkentraject, maar na een bezoek aan de osteopaat, die samenwerkt met Thijmen, bleek dat ik helemaal geen kracht had in mijn rechterheup. Toen ben ik 1 op 1 PT gaan doen bij Thijmen om met krachttraining mijn klachten  te laten verminderen. Daarnaast kreeg ik oefeningen mee voor thuis die ik 2x per week deed. Ondertussen was ik door de orthopeed ook op de wachtlijst gezet voor een heupoperatie. Dat was voor mij geen reden om dan maar niet meer te gaan trainen. Ik wilde juist sterk de operatie in gaan.

Binnen een paar weken merkte ik al dat mijn rugklachten afnamen. Ik kon weer langere tijd in dezelfde houding staan, bijvoorbeeld in de rij bij de kassa. Ik kon de hele dag met mijn kinderen naar het Archeon zonder rugklachten. Zware boodschappentassen tilde ik met gemak. Ik heb 2 maanden PT gehad bij Thijmen en merkte al een enorm verschil. Het probleem met mijn heup werd er niet mee opgelost, daarvoor ben ik inmiddels geopereerd. Als ik mijn heup weer mag belasten na mijn revalidatie, hoop ik zeker weer bij Thijmen te gaan trainen om mijn kracht terug te krijgen en sterker terug te komen😊

 

Ik heb geleerd dat je door je spieren te trainen echt een enorm verschil kan merken in lichamelijke klachten. Ook leerde ik dat je nooit moet opgeven!

bottom of page