top of page
  • Anoniem

Hoe het begon..

Ik opperde het idee om af en toe eens een stukje te schrijven over mijn traject, speciaal gericht op ‘de wat meer zwaargewichten’ die zo’n traject wel spannend vinden, of niet zoveel hoop hebben dat het voor hen ook ooit eens gaat werken.


Thijmen: kunnen daar vandaag gelijk wel mee starten. Gaan we gelijk een goede aftrap doen. De 12 minuten hardloop test!


Mijn reactie: Whaaaaa..grapjas


Ik ben dik. En niet een beetje, gewoon echt dik. En voordat je me misschien gelijk wil oppeppen, naast dat ik dik ben, ben ik nog heel veel meer. Ik ben positief ingesteld, zit (meestal) lekker in m’n vel, koop leuke kleding, geniet van mijn werk, hou van mijn vrienden, etc. Maar daarnaast ben ik nog steeds dik. Het varieerde door de jaren heen een beetje, maar in 2020 had ik een absoluut hoogtepunt bereikt.

Al een tijdje zag ik via via op instagram de post van ThijmenPT voorbij komen. Al meer dan eens had ik door zijn pagina gescrold en zijn website doorgelezen. Ervaringsverhalen gelezen van klanten, geluisterd naar zijn eigen visie op sporten en eten. Dat sprak me aan en prikkelde me. En dus nam ik contact op met Thijmen, met woorden van deze strekking:

‘Ik vind sporten waardeloos. Maar als ik straks niet rollend over deze aarde wil gaan dan is het wel tijd om aan de bak te gaan.’

En zo begon mijn avontuur..


Gelukkig startte het traject niet met de hardloop test, maar die avond moest ik er wel aan geloven. 12 hele minuten hardlopen, hoe dan?

Minuut 1: ‘ik vind dit nu al ***

Minuut 2: wanneer kan ik stoppen?

Minuut 3: wat irritant dat ik zelf geen tijd zie

Minuut 4: oké, niet meer zeuren.. van lantaarnpaal naar lantaarnpaal, en nog eentje..

Minuut 4-8: een herhaling van voorgaande minuten

Minuut 8-12: gelukkig, tijd om om te draaien. Daarna afwisselend gelopen en gerend


En toen was de beproeving voorbij. Acht hele minuten ben ik blijven hardlopen zonder te stoppen, een wereldprestatie toch?! Voor mij en mijn lijf wel.

Resultaat: 1,3 km in 12 minuten.


Mij zegt het niet zoveel deze cijfers. Misschien jou wel, of ook helemaal niet.


Ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar mijn gewicht. Want ja, hoeveel is echt dik dan?

In mijn geval: dik = 128 kg.


Ben je al van je stoel gevallen?


PS: voor mij maakt het niet uit of je met me mee wil lezen uit nieuwsgierigheid, omdat je een mede-zwaargewicht bent, omdat je je in de vrede niet voor kunt stellen hoe een mens zo dik kan worden, of om welke reden dan ook. Welkom, reageer gerust!
278 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page